Gıdıklanmanın Arkasındaki Garip Bilim


0

 

Birçok insana göre izlemesi daha zevkli olan gıdıklama tıpkı sanal gerçeklik gibi vücudumuzu tepki vermeye zorlamaktadır.

Gıdıklanma beynimizde tıpkı en salak şekilde düşen insan videoları veya kedi videoları gibi çok komik şeyler yapmaktadır. Gıdıklama şuanda çok komikmiş gibi gelse de Naziler bunu bir işkence yöntemi olarak kullanmıştı.

 

Gıdıklanma Korkudan Uzaklaşmamıza yardımcı olur ve bu bilgi için farelere teşekkürler.

Bilim adamlarınca nörolojik araştırmalarda saptandı ki gıdıklanma korkuyu uzaklaştırmaktadır. Fareler üzerinde yapılan araştırmalarda farelerin de gıdıklanmaya tepki verdiğini sonucuna varılmıştır. Evet, onlar da bizim gibi gıdıklanıyorlar. Daha önce hiç fare gülmesi duymamanız son derece normal çünkü onların gülmeleri sadece ultrasonik frekanslarla gülmektedir.

İki fareden birine önce elektrik verip sonra gıdıklamışlardır ve diğerini ise önce gıdıklamış sonra elektriklemişlerdir. İncelenen beyin dalgalarında ikinci farenin daha cesur olduğu gözlemlenmiştir. Sonuç olarak Fareler: 1, Korku: 0

Kendini Gıdıklayabilir Misin?

Sadece şaka yapıyorum tabi ki kendini gıdıklaman imkansız işte acayip olan yanı da bu.  Beyinleşmekteyiz, yani beynimiz birinin dokunması ve kendi kendimize dokunma arasındaki farkı hissedebiliyor. Eğer biri sana dokunursa seni gıdıklayabilir ama sen kendini asla gıdıklayamazsın.

Gıdıklanırken Neden Güleriz ki?

Biri sizi güldürmeye çalışıyorsa gülün, gülümseyin her saniyesinden nefret ediyorsanız dahi gülümseyin. Mükemmel olan beynimiz bizi buna mecbur kılar, çünkü gıdıklanma bir reflekstir. Bu tıpkı fizyoterapistlerin bacaklardaki hissi kontrol etmek için küçük bir tokmakla dizinize vurmasıyla aynı şeydir. Bebekler üzerinde yapılan araştırmalar bunu doğrulamıştır.

Komik Olmayan Şaka – Gıdıklama

Darwin’e göre bir fıkra okuduğumuzda attığımız kahkaha ile gıdıklanırken atılan kahkaha aynı şeydi ancak Darwin yanılıyor. Gıdıklanma hiç komik değil. Yapan ve izleyen için komik olsa da gıdıklanan kişi kahkaha atmasına rağmen bunu komik bulmuyor ve durdurulması için yalvarıyor.

Çocuklarınızı gıdıklayın hatta BÜYÜK çocuklarınızı bile.

Darwin’e göre bir aile içinde gıdıklanma varsa ile içinde kuvvetli bir bağ kurulmaktadır. Bir ebeveyn ve çocuk arasındaki bağın kuvvetlenmesi için arada bir birbirlerini gıdıklaması gerekiyor.

Yani eğer çocuğunuz ile bağ kurmaya çalışıyorsanız onu birkaç dakika gıdıklayabilirsiniz. Bununla birlikte bunu gençlere de tavsiye ediyor. Muhtemelen Spapchat için pek güzel bir hikaye olmasa da baya eğleneceğiniz kesin

Doğru Yerden Gıdıklama Kalp İçin Oldukça Faydalı.

Tamam, sabah programlarında izlediğiniz acayip doktor programlarındaki gibi oldu ama okumaya devam edin.

Nörobilim uzmanları tarafından yapılan açıklamaya göre kulakların gıdıklanması kalp sağlığı için oldukça önemli hatta kalp yetmezliğini bile önleyebiliyor. Bilim adamları kronik rahatsızlığı olan gönüllüler üzerinde çalışmalar yaptı. Dikkatlice yerleştirilen elektromanyetik cihazlar sayesinde kalp atışları düzensizliklerini değiştirerek neredeyse anında normal hale döndü.

 

Ama siz yine de abartmayın kalp hastasını iyileştirmek yerine öldürebilirisiniz.


Like it? Share with your friends!

0
admin

0 Comments

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir